Nieuws

Deze week is het Nederlands bureau eye2eye psychologen in Rotterdam gestart met de online psychologische behandeling van cliënten in binnen- en buitenland. Voor de behandelsessies wordt gebruik gemaakt van Skype video

Wereldwijd therapie aan huis

Psychologische behandeling via Skype

Deze week is het Nederlands bureau eye2eye psychologen in Rotterdam gestart met de online psychologische behandeling van cliënten in binnen- en buitenland. Voor de behandelsessies wordt gebruik gemaakt van Skype video, het bekende, gratis en goed beveiligde internet bel- en videoprogramma. Hiermee kunnen therapeut en cliënt elkaar op afgesproken tijdstippen wereldwijd ``live`` zien en spreken. Hoogwaardige psychologische behandeling aan huis en in de Nederlandse taal is hiermee werelwijd beschikbaar gekomen.

Eye2eye psychologen is gespecialiseerd in de behandeling van milde maar hinderlijke psychische klachten die zich goed lenen voor kortdurende gesprekstherapie. De online behandeling gebeurt uitsluitend na een intakegesprek en op basis van een vooraf samen met de cliënt vastgesteld behandelplan. Het bureau gaat ervan uit een gemiddelde behandeling in circa negen sessies effectief te kunnen afronden.

In eigen moedertaal

Nederlanders in het buitenland hebben bij psychische klachten een voorkeur voor een behandel~en coachingscontact in de eigen moedertaal. Voor eye2eye psychologen vormen Nederlanders in den vreemde dan ook de eerste doelgroep. Het bureau biedt hen online hulp en coaching in geval van klachten die het dagelijks functioneren licht of matig verstoren. Hieronder vallen bijvoorbeeld angstklachten (faalangst en paniekaanvallen), overmatig piekeren en vormen van dwangmatig gedrag. Ook somberheid, milde depressiviteit, burnout, overspannenheid en heimwee zijn online behandelbaar. Maar ook zogenaamde ingrijpende levensgebeurtenissen, rouwverwerking en hinderlijke gewoontes (zoals uitstelgedrag en eetbuien) zijn klachten die online behandeld kunnen worden. De online behandelaars zijn gz-psycholoog, BIG geregistreerd, en cognitief gedragstherapeut VGCt die op de met cliënt afgesproken tijdstippen online beschikbaar zijn. De therapeuten werken met de zogenaamde cognitieve gedragstherapie. Hierin kunnen hinderlijke gedachtepatronen via gesprekken effectief gecorrigeerd worden.

De meeste zorgverzekeraars kennen een zekere vergoeding van de online behandeling. Eye2eye psychologen kan hierin vooraf adviseren.

Het gratis Skype programma wordt wereldwijd veel gebruikt en is eenvoudig te installeren. Het biedt een goed beveiligde verbinding voor maximale privacy.

Alle informatie over de online psychologische hulp is beschikbaar op: www.eye2eyepsychologen.nl

E-mails kunnen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

EYE2EYE PSYCHOLOGEN